Kun få dager etter at Katarina Wetzel vant kadettklassen i Linz Youth Open, fulgte B-72 sine beste juniorjenter opp med å gjøre meget imponerende resultater i Belgia.

Adrian Wetzel, Sondre Berner, Rebekka Carlsen, Maja Gjelle, Sarah Horgen og Nora Nilsen dro til Belgia for å spille juniorklassene i 2017 Belgium Junior & Cadet Open, ITTF Junior Circuit fra 19-23. De hadde også med seg Fredrik Meringdal (Volda og Ørsta) og Borgar Haug (Fokus). Kadettspillerne Katarina Wetzel og Martine Toftaker dro et par dager senere for å spille kadettklassene som startet på fredagen.

I løpet av de to første dagene (onsdag og torsdag) ble singel og double i Juniorklassene unnagjort. På herresiden ble det ingen store resultater for B-72 gutta, men Adrian kom videre til hovedturneringen og Sondre kom til kvartfinale i consolation i singel. I double kom gutta til andre runde.

I dameklassen kom alle jentene våre videre til hovedturneringa. For Sarah og Nora ble det dessverre stopp allerede i første runde. Maja vant sin kamp i første runde, men i 2.runde ble det dessverre tap. Rebekka spilte ekstremt godt og overasket alle med å komme seg helt til finalen. Det er en av de beste prestasjonene en norsk bordtennisspiller har gjort noen gang. På veien slo hun flere spillere som er høyt ranket i U18 i verden. I 1/8delsfinalen slo hun ut Amy Wang 4-0 (nr 39 i verden U18)!! I kvartfinalen ble det nok en 4-0 seier mot Al Hamra Marose fra Frankrike. I semifinalen tok hun den klart største skrellen der hun snudde 0-3 i sett til 4-3 seier (13-11 i avgjørende) mot første seedede  Archana Girish Kamath fra India (nr 22 i verden). Til sammenlikning er Rebekka ranket nr 116 i verden. I finalen ble det dessverre tap mot hjemmehåpet Lisa Lung.

I double ble det også gledelige resultater for Norges og B-72 sin del. Sarah og Nora vant sin første runde kamp, men røyk ut i andre. Rebekka og Maja derimot sørget for dagens 2. medalje der de spilte seg fram til nok en finale. I både 1/8delsfinalen og kvart finalen vant de solid 3-0. I semifinalen ventet det belgiske paret Morgane Guidon og Natacha Koszulap. De ble beseiret 3-1 før første seedede Lisa Lung og Amy Wang ventet i finalen. De ble dessverre hakket for gode og det endte med 1-3 tap. Men uansett to sølv i en ITTF turnering på samme dag, det tror jeg aldri en norsk spiller har klart før.

I Damer Junior lag kom jentene våre på 3. plass etter seier mot Hellas og Spania før det ble tap mot India i semifinalen. Kadettjentene tok en litt overraskende, men gledelig gruppeseier i lag der de slo de store bordtennisnasjonene Russland og Belgia begge 3-2. Ekstra gledelig er det at Martine vant alle sine singelkamper i dette gruppespillet, og tok dermed noen strålende skalper. Det ble dessverre tap i kvartfinalen mot et godt blandingslag fra England og India. I kadettklassene røyk Katta og Martine ut i kvartfinalen i double og i pulja i singel. Dermed endte begge opp i consolation der Martine spilte godt og stakk av med seieren. Meget god prestasjon.